مصرف شیشه باعث این می شود که افراد بی گناه را سلاخی کنند.
نوشته شده توسط : ایمان

 

اعتیاد و سوء‌ مصرف مواد مخدر ماجرای تازه‌ای نیست، مصرف مواد مخدر به سال‌های بسیار دور می‌رسد، زمانی که افلاطون و ارسطو از آن به عنوان داروی بی‌حس کننده یا بیهوشی برای افرادی استفاده می‌کردند که مورد عمل جراحی قرار می‌گرفتند.

گرچه شرق خاستگاه موادمخدر به شمار می‌آید، اما چند سالی است که مواد محرک از غرب عالم سر برآورده‌اند و بشر و به ویژه نسل جوان را مورد هدف قرار داده‌اند.

این روزها خبرهای بسیار زیادی از وقایع ناگوار ناشی از مصرف ماده مخدر صنعتی از جمله قتل‌های خشن توسط افراد شیشه‌ای در رسانه‌ها منتشر می‌شود که هشداری جدی نسبت به سوء‌ مصرف این مواد است.

اخبار مربوط به قتل‌های فجیع و دلخراش توسط افراد شیشه‌ای مدت‌هاست که سرویس‌های حوادث بسیاری از رسانه‌ها را تحت‌الشعاع قرار می‌دهند.

ماجرای 2 قتل شیشه‌ای در کرمان

استان کرمان طی سال‌های اخیر شاهد چنین قتل‌های فجیعی بوده است، کرمانی‌ها به خاطر دارند که چندی قبل یک پدر بزرگ و همسرش توسط نوه‌ای که به شیشه معتاد بود به طرز دلخراشی به قتل رسیدند.

رئیس پلیس آگاهی کرمان در مورد جزئیات پرونده این قتل که در خیابان آلاشت کرمان روی داد، گفت: زن و شوهری که در جریان این پرونده به قتل رسیدند، خانواده متدینی بودند و نوه این خانواده که از حدود چهار سال قبل مبتلا به اعتیاد از نوع شیشه شده و برای تأمین هزینه مواد مخدر از پدربزرگش کمک می‌گرفته است.

هوشنگ پوررضاقلی با بیان اینکه این پیرمرد پس از فوت همسرش با زن دیگری ازدواج کرده بود، افزود: نوه این خانواده با چاقو به پدربزرگ و همسرش حمله می‌کند و آنها را با وارد کردن ضربات بی‌شمار چاقو به قتل می‌رساند.

وی تصریح کرد: بی‌اختیاری و زوال عقل پس از مصرف شیشه، قتل‌های فجیعی را در جامعه به وجود می‌آورد و این ماده مخدر جوانان ما را در معرض خطر قرار داده است.

این فرمانده انتظامی اذعان داشت: با مصرف شیشه قدرت کاذبی در سلاخی کردن هم‌نوع به افراد دست می‌دهد و با پایان تأثیر شیشه با پشیمانی غیر قابل تصوری مواجه هستیم.

همچنین قتل زوج جوان و دختر سه ساله آنها در شهرک صنعتی کرمان یک قتل شیشه‌ای دیگر بود، این خانواده به واسطه فعالیت وسیع در امر تهیه و توزیع مواد روان‌گردان از نوع شیشه و مرکز قرار دادن منزل مسکونی خود به عنوان مقر توزیع، فروش و استعمال مواد افیونی و تردد افراد مختلف و ناشناس به منزل خود، قربانی روابط ناسالم و رفتارهای مجرمانه شدند.

پوررضاقلی در مورد این قتل تصریح کرد: قصاوت در ارتکاب این قتل نیز از شکل قتل‌های صورت گرفته توسط افراد مبتلا به سوء ‌مصرف شیشه است.

باز شدن پای مواد مخدر صنعتی به باشگاه‌های بدنسازی

مسئول واحد سلامت روان و سوء ‌مصرف مواد مخدر مرکز بهداشت شهرستان کرمان به خبرنگار فارس گفت: محرک‌ها اثر ضد خواب دارند و موجب افزایش انرژی، قوای جنسی و بی‌شرمی می‌شوند.

امین گوشه در مورد اینکه بعضی از افراد مبتلا به سوء مصرف مواد صنعتی برای لاغر شدن و بیدار ماندن در شب امتحان به این مواد گرایش پیدا کرده‌اند، افزود: یکی از علت‌های استفاده از ماده صنعتی شیشه به ویژه توسط زنان و دختران مصرف به عنوان یک ماده لاغرکننده است، زیرا این ماده موجب کاهش اشتها و لاغری می‌شود.

وی اذعان داشت: در بعضی از باشگاه‌های بدنسازی برای وابسته کردن پسرها به این مراکز و دریافت پول بیشتر از آنها هورمون‌های آغشته به مواد مخدر صنعتی را به جوانان تزریق می‌کنند.

گوشه با بیان اینکه سن ابتلا به سوء مصرف مواد صنعتی کاهش یافته و به سن 15 تا 25 سال رسیده است، ابراز داشت: این کاهش سن به این علت است که فرهنگ ما عوض شده و بعضی از دخترها و پسرها دلشان می‌خواهد به مهمانی‌هایی بروند که دور از چشم والدین در آن جا خوش‌گذرانی کنند و برای حضور در این مجالس هم باید انرژی زیادی داشته باشند، بنابراین محرک‌ها بهترین گزینه برای آنها هستند.

بیمارستان روانپزشکی آخرین ایستگاه آدم‌های شیشه‌ای

وی اذعان داشت: گرایش زنان و دختران به مواد صنعتی بیشتر از مواد مخدر سنتی است و در حال حاضر گرایش افراد بیشتر به مواد مخدر صنعتی است، زیرا این مواد در مراحل اولیه بر ظاهر فرد تاثیری ندارد.

گوشه با اشاره به اینکه لذت حاصل از مصرف مواد مخدر در نخستین تجربه مصرف مواد مخدر صنعتی نسبت به مواد مخدر سنتی بسیار زیاد است، گفت: افرادی که به مواد مخدر صنعتی اعتیاد پیدا می‌کنند، دیگر نمی‌توانند از این مواد جدا شوند و جنون بعد از مصرف این مواد به شکلی است که بیمارستان‌های روانپزشکی از نظر پذیرش این بیماران روانی با مشکل کمبود جا مواجه هستند.

وی اذعان داشت: افرادی که به شیشه مبتلا شده‌اند و دچار سایکوز بعد از مصرف شیشه می‌شوند، هیچ درمان خاصی برای آنها جواب نمی‌دهد.

گوشه با تاکید بر اینکه مصرف موادمخدر صنعتی شرم و حیا افراد را از بین می‌برد و حس خجالت در آنها بسیار کم می‌شود، ابراز داشت: افراد پس از مصرف این مواد راحت‌تر می‌توانند روابط برقرار کنند و ترس آنها کمتر می‌شود و گستاخ‌تر می‌شوند و به سلامتی خود فکر نمی‌کنند و در نتیجه خطر ابتلای آنها به بیماری‌هایی مانند ایدز و هپاتیت افزایش می‌یابد.

ذائقه معتادان تغییر کرده است

رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر فرماندهی انتظامی استان کرمان در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در کرمان اظهار داشت: در تقسیم‌بندی مواد مخدر چهار نوع مواد مخدر داریم که نوع اول آن مواد مخدر سستی‌زا است و شامل گیاه خشخاش و مشتقات آن مانند تریاک، هروئین و مرفین می‌شود.

علی قاضی‌زاده با اشاره به اینکه مواد مخدر توهم‌زا دومین نوع مواد مخدر به شمار می‌رود، بیان کرد: گیاه شاهدانه و مشتقات آن یعنی حشیش و روغن حشیش جزو مواد مخدر توهم‌زا هستند.

وی افزود: مواد مخدر محرک که به اشتباه به آن مواد توان‌افزا گفته می‌شود، سومین نوع مواد مخدر هستند و شامل محرک‌های طبیعی از جمله از گیاه کوکا - کراک و کوکائین به دست می‌آید و همچنین متافتامین و آمفتامین‌ها در این گروه قرار دارند.

قاضی‌زاده آرام‌بخش‌های موجود در داروخانه‌ها را چهارمین نوع مواد مخدر ذکر کرد و ابراز داشت: به تازگی با مواد مخدر جدیدی درگیر شده‌ایم که در در این گروه‌های چهارگانه نیستند و ترکیبی از مواد مخدر محرک و توهم‌زا هستند.

وی تصریح کرد: مشکل اصلی مواد مخدر صنعتی این است که این مواد ترکیبی که شیمیایی هستند تغییر ذائقه‌ای را در بین افراد جامعه در گرایش به مواد مخدر به وجود آورده‌اند، زیرا این مواد محرک‌زا و توهم‌زا هستند و موجب افزایش انرژی می‌شوند.

این فرمانده انتظامی اذعان داشت: این ماده محرک‌زای بسیار قوی شبیه به کریستال و بی‌بو و تلخ‌مزه و به آسانی در آب و الکل قابل حل است.

توهم افراد شیشه‌ای را رها نمی‌کند

قاضی‌زاده اذعان داشت: موادمخدر صنعتی توهم‌زا و محرک هستند و موجب بروز آسیب‌های اجتماعی می‌شوند و توسط مافیای مواد مخدر این گونه تبلیغ می‌شود که این مواد اعتیادآوری ندارند.

وی از گرایش شدید نسل جوان به مواد مخدر صنعتی خبر داد و گفت: سن اعتیاد به مواد مخدر به علت گرایش به مواد مخدر صنعتی در ایران کاهش یافته است.

این فرمانده انتظامی بروز تصادفات شدید را از جمله آسیب‌های مصرف مواد مخدر صنعتی ذکر کرد و افزود: افرادی که شیشه و مواد روان‌گردان مصرف می‌کنند به علت توهم‌زایی این مواد همیشه احساس می‌کنند که کسی آنها را تعقیب می‌کند.

قاضی‌زاده بدبینی به اعضای خانواده و به ویژه همسر را از دیگر توهمات افراد مبتلا به ماده مخدر شیشه بیان کرد و اظهار داشت: این افراد این توهم را دارند که اعضای خانواده دارای ارتباط نامشروع هستند و این امر منجر به بروز حوادث خطرناکی مانند قتل می‌شود.

وی با بیان اینکه ایران از گذشته مصرف‌کننده تریاک و مواد مخدر سنتی بوده است، تصریح کرد: در حالی افراد بالای 30 سال در گذشته به مواد مخدر سنتی گرایش داشتند، اما امروز جوانان و گروه‌های سنی پایین به مواد مخدر صنعتی گرایش پیدا کرده‌اند.

قاضی‌زاده با اشاره به اینکه قاچاق ماده مخدر شیشه رو به افزایش است، ابراز داشت: مافیای مواد مخدر دنبال بازارهای جدید برای فروش مواد مخدر هستند و تبلیغات خود برای نگه داشتن این بازارها را ادامه می‌دهند.

وی در مورد میزان کشفیات مواد مخدر سنتی و صنعتی بیان کرد: کشف مواد مخدر سنتی همیشه بیشتر از مواد مخدر صنعتی بوده و این روند ادامه دارد، اما نسل جوان به مواد مخدر صنعتی تمایل دارند.

آدم‌های شیشه‌ای بی‌حیا می‌شوند

قاضی‌زاده در تحلیل عوامل گرایش به موادمخدر صنعتی اذعان داشت: طریقه مصرف مواد مخدر صنعتی بسیار راحت‌تر از مواد مخدر سنتی است.

وی عنوان کرد: در حالی که مصرف مواد مخدر سنتی مانند تریاک نیاز به ابزارآلات ویژه‌ای دارد و دارای بو است و حمل این مواد هم سخت است، اما مواد مخدر صنعتی را به راحتی می‌توان حمل کرد و آن را به صورت خوراکی و یا با استفاده از یک پایپ شیشه‌ای کوچک در حمام یا توالت و بدون هیچ بویی مصرف کرد.

قاضی‌زاده تصریح کرد: اعتیاد به مواد مخدر سنتی موجب آثار جسمی شدید مانند سیاهی چهره، زردی دندان‌ها، لب‌های تیره و لاغری است، اما مواد مخدر صنعتی این آثار را ندارد و به همین علت بسیاری از خانواده‌ها متوجه سوء مصرف مواد توسط فرزندانشان نمی‌شوند.

وی افزود: در مصرف مواد سنتی افراد ابتدا دچار سرخوشی و سپس سستی می‌شوند، اما مواد مخدر صنعتی فعالیت مغز را افزایش می‌دهند و با ترشح دوپامین در مغز فرد حالت پرانرژی پیدا می‌کند.

قاضی‌زاده اذعان داشت: مصرف ماده مخدر شیشه موجب آزاد شدن سریع ماده شیمیایی دوپامین و سروتین در بدن می‌شود که این امر افزایش انرژی، پرگفتاری، هذیان‌گویی و فعالیت زیاد بدن در کوتاه مدت را به دنبال دارد.

وی افزایش توجه، کاهش خستگی، عصبانیت، پرخاشگری، توهم، تعریق، خارش، خواب و گشادشدن مردمک چشم را از جمله آثار مصرف مواد مخدر صنعتی در کوتاه مدت برشمرد و افزود: در مواردی این آثار به کما و در نهایت مرگ فرد منجر می‌شود.

قاضی‌زاده عرق کردن زیاد را از دیگر عوارض مصرف شیشه ذکر کرد و بیان داشت: تنفس این افراد بوی مواد شیمیایی می‌دهد.

رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر فرماندهی نیروی انتظامی استان کرمان گفت: افزایش فعالیت‌های جنسی از دیگر عوارض مصرف مواد مخدر صنعتی مانند شیشه است و با توجه به اینکه فرد شرم و حیا خود را پس از مصرف مواد از دست می‌دهد این امر موجب بروز بیماری‌های بسیار خطرناکی مانند ایدز می‌شود.

قاضی‌زاده اضطراب، اختلال خواب، هذیان‌گویی، اختلالات روانی، رفتار خشونت‌آمیز، ایجاد زخم در لب و دهان، کاهش وزن، افزایش دمای بدن و ضربان قلب، آسیب سیستم بدنی و مقاومت به دارو، بدریختی بدن و زشتی چهره را از اثرات مصرف بلندمدت مصرف موادمخدر صنعتی ذکر کرد.

وی همچنین احساس وجود خزنده در زیر پوست را از بدترین اثرات مصرف مواد مخدر صنعتی به ویژه شیشه بیان کرد.

گرایش به شیشه برای لاغر شدن

قاضی‌زاده با اشاره به گرایش زنان به مواد مخدر صنعتی ابراز داشت: تبلیغ ماده مخدر شیشه در آرایشگاه‌ها، سالن‌های ورزشی و خوابگاه‌های دانشجویی به عنوان ماده لاغرکننده و ضدخواب از مهم‌ترین علل گرایش زنان به شیشه است.

وی با بیان اینکه ماده مخدر شیشه با نام‌های دیگری مانند کریستال، آیس، یخ، اسفنج، اشک خدا و داروی لاغری و حتی نیروزا تبلیغ می‌شود، افزود: این ماده برای افراد شناخته شده نبود.

قاضی‌زاده در مورد قیمت مواد مخدر صنعتی عنوان کرد: قیمت این مواد نسبت به مواد مخدر سنتی گران‌تر است، اما با توجه به مقدار مصرف مواد صنعتی که نسبت به مواد سنتی کمتر است قیمت آن برای مصرف ‌کننده ارزان‌تر تمام می‌شود.

وی به رابطه بین اعتیاد و جرائم پرداخت و افزود: 98 درصد سرقت‌های خرد توسط افراد معتاد صورت می‌گیرد.

قاضی‌زاده جرائم سنگینی مانند نزاع منجر به قتل، فرزندکشی، خودکشی، همسرکشی و دیگرکشی را از جمله جرائم مصرف‌کنندگان مواد مخدر صنعتی ذکر کرد و گفت: مصرف بلندمدت این مواد حالت روانی شدید در افراد ایجاد می‌کند و این حالت در خماری و نشئگی ایجاد می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه درمان دارویی برای مصرف‌کنندگان مواد مخدر صنعتی وجود ندارد، اذعان داشت: این معتادان باید با درمان‌های روانشناختی، روان‌درمانی و توسط روانپزشکان درمان شوند و تحت مداوای گروه‌های مشاوره روانی قرار گیرند.

ماده مخدر در لباس آدامس و پاستیل

قاضی‌زاده بیان کرد: خانواده‌ها باید آگاهی خود در زمینه مواد مخدر را افزایش دهند و مواد مخدر جدید را بشناسند و آسیب‌های این مواد را بدانند.

وی اذعان داشت: مشکلی که اکنون وجود دارد این است که یک سال از اعتیاد فرزندان می‌گذرد و بعد خانواده‌ها متوجه اعتیاد آنها می‌شوند، زیرا والدین به این باور نرسیده‌اند که فرزند آنها هم می‌‌تواند با یک تعارف ساده مواد مخدر به مصرف ‌کننده مواد مخدر تبدیل شده باشد.

قاضی‌زاده با اشاره به اینکه با وجود مواد مخدر جدید، پیشگیری از مصرف مواد مخدر را نمی‌توان به خوبی انجام داد، گفت: مصرف‌کنندگان موادی چون پان‌پراک که موادمخدر روان‌گردان به آن افزوده شده را در قالب بسته‌بندی‌های شیک و زیبا با استفاده از عکس هنرپیشه‌ها به صورت آدامس و پاستیل خریداری می‌کنند موجب سرخوشی می‌شود که این از عوامل پایین آمدن سن اعتیاد است.

موادمخدر صنعتی به شدت اعتیادآور است

وی با بیان اینکه با ورود مواد مخدر صنعتی به بازار سن مصرف مواد مخدر کاهش یافته و به زیر 20 سال رسیده است، تصریح کرد:

دشمن با عرضه مواد مخدر در قالب آدامس و پاستیل‌هایی که از پاکستان وارد می‌شود، ابتلا به اعتیاد را از بچه‌های ما آغاز کرده است و موجب اعتیادزایی در جامعه شده است.

قاضی‌زاده به این واقعیت تاسف‌بار اشاره کرد که این نوع مواد هنوز در قالب مواد مخدر تقسیم‌بندی نشده است و مبارزه‌ای برای آن توسط پلیس وجود ندارد و در این زمینه باید فرهنگسازی شود.

وی گفت: والدین باید الگوی مناسبی برای فرزندان باشند، زیرا وقتی که آنها دچار آسیب باشند این آسیب به بچه‌ها هم سرایت می‌کند.

قاضی‌زاده بیان داشت: ممکن است بعضی از افراد هیچ گونه سابقه اعتیاد به مواد مخدر سنتی نداشته باشند و از همان ابتدا با مواد مخدر صنعتی آغاز کنند.

وی ابراز داشت: این سخن که گفته می‌شود موادمخدر صنعتی اعتیادآور نیست یک دروغ بزرگ است، زیرا این مواد شدیدا اعتیادآور هستند و موجب بیماری‌های روانی و جسمی می‌شوند.

قاضی‌زاده افزود: یکی از مشکلات در بحث مبارزه با مواد مخدر صنعتی این است که مسیر حمل این مواد مشخص نیست و به راحتی می‌توان موادی مانند شیشه را در یک آشپزخانه تولید کرد و پیش‌سازه مواد مخدر صنعتی از تمام مرزها از جمله افغانستان، پاکستان و عراق وارد ایران می‌شود.

وی گفت: شیشه ماده آزمایشگاهی است که بر خلاف مواد مخدر سنتی در طبیعت وجود ندارد و از یکسری مواد سمی و شیمیایی بسیار خطرناک به دست می‌آید و زمانی که این مواد ترکیب می‌شوند و یک ماده شیمیایی بسیار قوی تولید می‌شود که اثرات این ماده طی سال‌ها در مکانی تولید شیشه باقی می ماند.

آغاز اعتیاد با سیگار

وی همچنین به ارائه آمار مرتبط با معتادان در زمینه‌های مختلف پرداخت و اظهار داشت: 44.6 درصد معتادان کمتر از 29 سال دارند، 90 درصد آنها دیپلم و یا زیردیپلم هستند و 85 درصد از سیگار آغاز کرده‌اند.

قاضی‌زاده در مورد مهم‌ترین دلایل ابتلا به اعتیاد بیان داشت: 22.8 درصد برای کنجکاوی، 18.4 درصد با هدف کسب لذت، 14 درصد به علت مشکلات روانی، 13.2 درصد برای تفریح و 22 درصد در حال سرخوشی به اعتیاد رو آورده‌اند.

این فرمانده انتظامی با اشاره به اینکه 34.6 درصد از معتادان برای نخستین بار در خانه دوستانشان موادمخدر را مصرف کرده‌اند، عنوان کرد: میزان ترشح دوپامین در مغز در حال عادی 35 درصد است که با مصرف هروئین به یک هزار درصد و با مصرف شیشه به یک هزار و 400 درصد می‌رسد.

گران شدن تریاک در گرایش به شیشه نقشی ندارد

قاضی‌زاده افزود: زمانی که فرد مواد مخدر صنعتی مصرف می‌کند انرژی بسیار زیادی به دست می‌آورد و زمانی که نشئگی آن تمام شد باید برای مدت یک هفته استراحت کند و یا بلافاصله مواد مصرف کند تا انرژی طبیعی خود را به دست آورد که مصرف‌ کننده راه دوم را انتخاب می‌کند و این امر موجب اعتیاد می‌شود.

وی با اشاره به اینکه کراک موجود در ایران کراک واقعی نیست، ابراز داشت: این کراک در واقع هروئین فشرده است.

قاضی‌زاده در پاسخ به این پرسش خبرنگار فارس که آیا گران شدن مواد مخدر سنتی در گرایش افراد به مواد مخدر صنعتی تاثیر دارد، بیان داشت: مواد مخدر صنعتی فاقد مرفین است و موجب گرایش افراد معتاد به مواد مخدر سنتی به این مواد نمی‌شود و با فرهنگسازی و اطلاع‌رسانی در مورد مواد مخدر باید پیشگیری را انجام دهیم.

مهار مصرف شیشه در ایران

جانشین فرمانده انتظامی استان کرمان با اعلام هشدار نسبت به خطر جدی قرص‌های روان‌گردان برای نسل جوان ابراز داشت: در سال جاری بیش از 20 هزار قرص روان‌گردان در استان کرمان کشف شده است که این رقم رشد 20 درصدی نسبت به سال گذشته دارد.

سردار علی کاظمی خاطرنشان کرد: مصرف شیشه در کشور تقریبا مهار شده است و در سطح کنترل شده‌ای قرار گرفته است و افزایش بی‌رویه با اطلاع‌رسانی خوب صورت گرفته از سوی رسانه‌ها، موسسات دانشگاهی و دانشگاه‌های علوم پزشکی متوقف شده است.

هنوز هم امیدی هست ...

امیرعلی یکی از اعضای انجمن معتادان گمنام استان کرمان است، وی با بیان اینکه طی دو سه سال اخیر بیشتر افراد شرکت‌کننده در جلسه‌های این انجمن افرادی هستند که به مواد مخدر صنعتی اعتیاد دارند، افزود: این افراد برای ترک موادمخدر صنعتی تلاش می‌کنند و توانسته‌اند، پاک شوند.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس مبنی بر اینکه بسیاری معتقدند که بهبود افراد مبتلا به موادمخدر صنعتی امکانپذیر نیست، تصریح کرد: هر نوع اعتیادی را می‌توان کنار گذاشت، اما روش‌های متفاوتی وجود دارد به طوری که ممکن است فرد مبتلا به مواد مخدر صنعتی در هنگام ترک زیر نظر روانپزشک باشد و دارو مصرف کند.

والدین حواسشان را جمع کنند

با توجه به اقدامات صورت گرفته از سوی نیروهای انتظامی و امنیتی برای جلوگیری از ورود مواد مخدر صنعتی به بازار و انهدام باندهای قاچاق، همچنین صدور احکام قاطع از سوی مقامات قضایی و تلاش رسانه‌های جمعی برای آگاهی‌بخشی به جامعه به نظر می‌رسد در این میان تنها خانواده‌ها هستند که باید با وسواس بیشتری رفت‌و‌آمدهای فرزندان خود را زیرنظر داشته باشند و با توجه بیشتر به آنها از به‌بیراهه رفتن نسل جوان خودداری کنند./ فارس





:: برچسب‌ها: "سلاخی , اعتیاد به شیشه , مواد تاثیرات روانی ان , اعتیاد , مواد مخدر , شیشه , ستم و زور , سلاخی کردن قربانی , معتاد شیشه" ,
:: بازدید از این مطلب : 365
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 23 اسفند 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: